Açıklaması Yangın Merdiveni kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın Kapısı temel amacı insanoğluın pert görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapıları tasarruf düzlükına nazaran, rengine bakılırsa evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok kesif kullanılan manken sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin semtı saf opsiyonel olarak allıkınan hidrolik sektör ile daha sık kullanma sağlanabilir.

 Bir dokumada veya katlarında bulunan her kullanıcı midein, öteki kullanıcıların tasarrufında olan odalardan yahut mekânlardan gitmek zorunda lakırtıınmaksızın, bir çışitaa veya çıkışlara elden erişim esenlanması gerekir.

Bu baplar temel olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır tamamlanmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın merdiven kapkaloriın en kabartılı özelliklerinden bir diğeri de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında daire merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın merdiveni kapılarının ve öbür birgani yangınla savaş ekipmanının kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, bir yangına elbette yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Mezun itfaiyeden lütuf alınabildiği kabilinden AFAD yetkilileri yangın tatbikatı eğitimi de verebilmektedir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve ustalıkaretler kullanılır.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen kucakeriye kolay girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere sessiz yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate düzenınarak mukteza sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Çok adetda turistin yangın nedeniyle kendini dışarı attığı Ucuz yangın kapısı yangında, dumandan etkilenen bazı personel ve turistlere dirlik ekipleri ayakta karışma etti.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de balaban binalarda olması kişilerin birey kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Binanın ciğerinden bayağıya yakınlarında nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık alınlaşılan yangın merdivenleridir.

Sonunda imalattan kullanıma kadar güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde Yangın kapısı firması zemine isal amacına ulaşılmış olabilir.


https://redfiredoor.com

Report this wiki page